Martin Luther Kingdagen idag! Sätt det sociala framför entreprenörskapet!

Idag är Martin Luther Kingdagen! En fantastisk social entreprenör som är värd att hyllas varje dag! Dagen firas i 100 länder och är sedan 1986 helgdag i USA.

mlk

Hur kan man identifiera de entreprenörer som kommer att bidra till verklig social förändring? Leta efter dom som sätter deras samhällsförändrande arbete före vinst. 

De innovativa människorna som vi bör stötta är de som ser behovet och lösningen på ett problem, hellre än de som startar företag för att tjäna pengar. Vinst är bra, men för att det ska bli en långsiktig och hållbar samhällsförändring så kan inte vinst gå före syfte.

Läs Forbes artikel här: http://www.forbes.com/sites/ashoka/2013/02/13/put-the-social-before-the-enterprise-dr-martin-luther-king-jr-would/

  • Omedelbart efter mordet på Martin Luther King startades arbetet för att få en hyllningsdag. Martin Luther Kings födelsedag är den 15 januari och tredje måndagen i januari valdes för att det är i anslutning till födelsedagen. Musikern Stevie Wonder skrev låten Happy Birthday som en del av kampanjen och en namninsamling med sex miljoner namn lades fram. Den firades första gången 1986 och år 2000 hade alla stater infört den.
Publicerat i: Alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s