Engagera dina elever för klimatet! #EarthToParis

Idag sätter klimatmötet i Paris igång med målet om ett nytt bindande globalt klimatavtal. (Mer info)

Alla, även barn och unga kan involveras i den globala diskussionen! Kanske särskilt de yngre eftersom det främst är de som blir påverkade. Det som händer i Paris påverkar oss alla och därför har en mängd organisationer gått ihop för att sprida klimatdiskussionen över världen.

Everyone has a role to play. As governments convene for the conference, civil society groups, businesses, scientists, innovators, and citizens will also gather to share climate solutions and to let leaders know that every sector, every community, and every person must play an active role in addressing climate change.(Earth to Paris)

Engagera och inspirera men låt eleverna själva göra jobbet att kanske upplysa andra elever, yngre elever, deras föräldrar, planera event, mejla, blogga, skapa hemsidor, skriva artiklar, insändare göra undersökningar, intervjua, skapa utställningar, dela ut flygblad. Möjligheterna är många och ett aktivt deltagande föder hopp och engagemang. Det är deras framtid det handlar om. För mer information gå in på hemsidan Earth to Paris och få fler tips på hur du och dina elever kan involvera er .

För fler tips  om hur du kan arbeta i skolan med klimatfrågor se tidigare blogg; Aktivt deltagande ger elever hopp om en hållbar värld.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s