Samarbete med Arlandagymnasiet i Sigtuna

img_0488Unga Sociala Entreprenörer besökte för drygt en månad sedan kickoffen för Arlandagymnasiets UF-företag. Där
föreläste vi om socialt entreprenörskap och därefter satt vi med eleverna och lyssnade på deras tankar och idéer. Vi försökte att hjälpa dem på bästa möjliga sätt och därför var det väldigt roligt när vi nu, en månad senare, blev inbjudna till deras Draknäste.

I onsdags besökte vi Arlandagymnasiet där en av våra medarbetare agerade drake och bedömde dessa UF-företag. Det var elever från Handelsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet samt Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Dessvärre hade vi inte möjlighet att lyssna på eleverna från Ekonomiprogrammet.

brighter-future-ufBrighter Future UF säljer handgjorda och miljövänliga doftljus, där en del av deras vinst går till välgörenhet. Detta är ett exempel på ett UF-företag på Arlandagymnasiet med social entreprenörskapsinriktning.

Unga Sociala Entreprenörer hade en mycket rolig och intressant dag på Arlandagymnasiet. Vi skulle även vilja passa på att önska dem alla ett stort lycka till framöver, då dessa entreprenörer endast har startat.

Läs mer om dagen på Sigtuna kommuns hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s