Om oss

Vad vi gör och vad vi vill

Unga Sociala Entreprenörer stödjer lärare och skolledare att arbeta med hållbar utveckling genom det entreprenöriella lärandet. Vi erbjuder föreläsningar, workshops, utbildningar och ett pedagogiskt material. Vi bjuder in till Lärarbubbel där lärarens engagemang och uppdrag sätts i centrum. Vi hoppas även att denna blogg kan vara ett stöd och ge inspiration och tips.

Vi ser en enorm potential i våra barn och ungdomar att utvecklas till ansvarsfulla och självständiga individer som ansvarar för och värnar om en hållbar framtid för alla.

Vi ser skolan som en arena där experter från alla ämnesområden sluter samman och ger eleverna den kunskap och de verktyg de behöver för att nå dit.

Vi erbjuder stöd och inspiration till dessa experter – lärarna.

 

Varför lärare?

Skolan utgör en fantastisk plattform med möjlighet att förändra världen. I skolan träffar våra barn och ungdomar en mängd experter inom alla olika ämnesområden, varje dag. Här finns även de bästa projektledarna. Lärarna planerar, genomför och utvärderar flera projekt samtidigt, och leder ett hundratal individer, varje termin, varje år. Det är lärarna vi vill vända oss till och ta tillvara deras kunskap, engagemang och kraft.

Genom att satsa på lärarna så satsar vi även på barnen och ungdomarna. Förändringar sker inte genom tillfälliga aktioner, krav och än mer arbetsbelastning. Ska det ske förändringar ska det ske på lärarnas villkor. Om skolan ska bli en plats där samhällsengagemang, innovation och kreativitet frodas så måste lärarna ha tid och möjlighet att inspirera, engagera och handleda. Unga Sociala Entreprenörer vill hjälpa lärarna att sprida samhällsengagemang genom att ge dem stöd, inspiration och konkreta tips och material som är anpassade till skolans kurser, struktur och villkor.

Vi är själva lärare och sociala entreprenörer som vill bidra till en bättre framtid för våra barn och ungdomar. Vi är övertygande att vägen dit går via engagerade och inspirerande lärare.

 

Vilka är vi?

Maria Karlsson

MKA 22Maria är grundare av MKA Hållbarhet och Unga Sociala Entreprenörer. Hon är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och har även läst till civilingenjör och lärare med inriktning mot matematik och fysik vid KTH. Hon har under flera år arbetat som lärare i matematik och NO, framför allt i årskurs 7-9. Genom sitt arbete vill Maria bidra till en positiv samhällsutveckling där organisationer såväl som individer tar ett större socialt och miljömässigt ansvar.

 

Birgit Carlsson

MKA 21Birgit är gymnasielärare inom alla samhällsvetenskapliga ämnen, med en internationell statsvetenskaplig magisterutbildning från Uppsala universitet i bagaget. Hon drivs av ett starkt intresse för samhällsfrågor och hur man påverkar samhället i en positiv rikting. Birgit har bland annat arbetat med Gandhi Memorial Foundation och Samskar i Indien, organisationer som arbetar med social reform utifrån ickevåldsfilosofin. Birgit arbetar nu som gymnasielärare på Kungsholmens gymnasium i Stockholm.

 

David Zaar

David AlmedalenDavid är killen som brann för entreprenörskap under gymnasiet och som överarbetade alla uppgifter inom detta. Idag brinner han för att inspirera andra och endast 21 år gammal driver han ett eget företag (Zaar Enterprises) som föreläsare och moderator. Självkänsla och entreprenörskap är temat för föreläsningarna med ett fokus på att våga vara sig själv och att våga satsa som ung. Han har en gymnasieexamen från JENSEN gymnasium i Malmö och har även studerat entreprenörskap vid Södertörns högskola. David vill inspirera unga att se möjligheter där andra ser begränsningar – om man tror på sig själv så gör alla andra också det.

 

Sara Mpumwire

bild_sara_use_2Sara brinner för entreprenörskap och hållbarhet och har länge känt att det är den banan hon vill satsa på. Hon drivs av att lära sig nya saker och har ett stort intresse för kultur, design, mångfald och rättvisa. Hon har bland annat en tvärvetenskaplig kandidatexamen i Företagsekonomi från programmet Ekonomi, Teknik och Design på Södertörns Högskola och en magisterexamen i Entreprenörskap från Uppsala universitet. Här hos Unga Sociala Entreprenörer arbetar Sara som projektledare och ansvarar bland annat för våra Lärarbubbel.

Du är varmt välkommen att kontakta oss!

E-post: info@ungasocialaentreprenorer.se

Telefon: 073 027 19 61

 

MKA 31