Transfer och Unga Sociala Entreprenörer bjuder på Lärarbubbel!

Datum:        10 november 2015

Tid:              17:30-20:30

Plats:            The Park, Hälsingegatan 49

Anmälan:      Simplesignup, http://simplesignup.se/event/65424

“Det finns inget som är så motiverande som att rädda världen.”

Tillsammans med andra engagerade lärare vill vi ge dig tips på hur du kan arbeta med samhällsförändring med dina elever. Vi bjuder på bubbel och tilltugg.

Det är roligt, lärorikt och engagerande att förbättra situationen för någon annan. Genom arbetet utvecklar eleverna sin kreativitet och innovationsförmåga och de tränas i samarbete och ledarskap samtidigt som de lär av varandra och utvecklar kunskaper som är centrala inom utbildningen. Genom att visa barn och ungdomar hur de kan arbeta med socialt entreprenörskap så arbetar vi samtidigt för en hållbar framtid.

Under kvällen kommer det att bjudas på konkreta tips kring hur du som lärare kan arbeta med socialt entreprenörskap med dina elever. På plats finns tidigare elever som nu har tagit studenten och som kommer att berätta om sina erfarenheter. Du kommer även att få ta del av Birgit Carlssons berättelse om hur hon valde att börja arbeta med socialt entreprenörskap och vilka resultat som arbetet har gett. Birgit är lärare i samhällskunskap och spanska och arbetar som projektledare på Unga Sociala Entreprenörer.

Vi kommer även att bli inspirerade av Barbro Fällman. Hon har framgångsrikt arbetat med retorik och kommunikation i Skandinavien och Europa och knutit till sig andra duktiga konsulter. Med en pedagogisk bakgrund som metodiklektor, gedigna språkkunskaper och en god portion humor lär Barbro människor att kommunicera effektivt med hjälp av den antika talekonstens enkla medel och konkreta tips på individuell utveckling.

Programmet för kvällen: 

17:30 – Vi bjuder på bubbel och småplock

17:50 – Inledning av Transfer och Unga Sociala Entreprenörer

18:00 – Föreläsning med Barbro Fällman

18.45 – Tidigare elever berättar om sina erfarenheter

19:00 – Workshop och pitch med Birgit Carlsson

20:00 – Mingel

Lärarbubbel0008

Publicerat i: Alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s