Kreativ idéworkshop på Vi Ungas entreprenörskapskollo

Igår genomförde Unga Sociala Entreprenörer en kreativ idéworkshop på Vi Ungas entreprenörskapskollo som just nu äger rum på Åva Bygdegård i Haninge.

Under tre timmar fick deltagarna göra olika kreativa övningar med målsättningen att identifiera ett hållbarhetsproblem och sedan ta fram en idé kring hur man skulle kunna lösa detta. Idéerna illustrerades med hjälp av pasta och diverse material från naturen.

Hela workshopen ägde rum utomhus och flera av deltagarnas idéer kom också att kretsa kring möjligheten att flytta stora delar av skolundervisningen från klassrummet till naturen. En idé som kanske kan vara värd att testa! För koncentrationen igår blev knappast sämre av att vi jobbade i en miljö som  på alla sätt uppmuntrade till kreativitet. Där idéerna lika väl kunde utvecklas från en hängmatta som runt ett bord i skuggan av en björk. Det går knappast att jämföra med miljön i ett klassrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s