Socialt entreprenörskap på Österåkers gymnasium

Från och med hösten 2014 deltar Österåkers gymnasium, tillsammans med skolor i Spanien och Italien, i ett tvåårigt projekt kring socialt 2014-12-04 09.03.49entreprenörskap. Projektet går under namnet Y.E.S. (Youth Empowering Skills for XXIst Century) och finansieras via Erasmus +.

24 elever och 7 lärare från skolan deltar i projektet. Eleverna går olika program och några av dem går språkintroduktion. Målsättningen är att de ska fördjupa sina kunskaper i engelska, entreprenörskap, social kompetens och internationellt erfarenhetsutbyte. De ska även ha påbörjat sitt gymnasiearbete under projektets andra år.

I förra veckan besökte Unga Sociala Entreprenörer Österåkers gymnasium vid två tillfällen. På måndagen höll vi en workshop för eleverna kring socialt entreprenörskap där de även fick påbörja processen med att identifiera hållbarhetsproblem och ta fram idéer kring lösningar. På torsdagen höll vi en workshop för lärarna där fokus istället låg på hur man kan handleda sociala entreprenörskapsprojekt.

Vi ser fram emot att fortsätta följa projektet och hoppas få möjlighet att återkomma till det här på bloggen under våren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s