Projektet DIALOGUE

Bild 1 - 9 april 2014Igår kväll höll Unga Sociala Entreprenörer en workshop på temat socialt entreprenörskap. Workshopen hölls i Subtopias lokaler i Alby i Stockholm och är en del av ett större projekt som går under namnet DIALOGUE.

DIALOGUE riktar sig i första hand till personer i åldrarna 18-35 år. Under 2014 kommer man att genomföra 8-10 workshops med syftet att inspirera till socialt entreprenörskap. Det har även skapats en webbplatform där deltagarna kan registrera sig och få tillgång till vidare coachning och stöttning. I slutet av året kommer två av deltagarna att få tillgång till stöd för uppstart av sina idéer.

DIALOGUE är EU-finansierat och bedrivs i fem olika länder: Sverige, Italien, Rumänien, Frankrike och Spanien. I Sverige är det organisationen Makalösa Föräldrar som har det huvudsakliga ansvaret för projektet. De samarbetar i sin tur med olika organisationer i samband med genomförandet, däribland Unga Sociala Entreprenörer.

Vid gårdagens workshop närvarade 17 personer i olika åldrar. Vissa hade redan en idé eller en vision med sig när de kom medan andra kom dit för att de var nyfikna på vad socialt entreprenörskap är. Under kvällen gick vi igenom olika aspekter av det sociala entreprenörskapet och deltagarna fick även möjlighet att ta fram egna idéer.

Vad det blir av alla idéer i slutänden kan vi än så länge bara fantisera om. Det vi redan nu kan konstatera är att tre timmar går otroligt fort när man befinner sig tillsammans med många engagerade och kreativa människor. Gårdagen lämnade också efter sig stora förhoppningar inför framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s