Premiär för Lärarbubbel!

I onsdags var det premiär för Unga Sociala Entreprenörers Lärarbubbel. Planen är att vi ska anordna dessa event en gång per termin för att ge lärare som är intresserade av socialt entreprenörskap möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra och med oss på Unga Sociala Entreprenörer. Vi hoppas även kunna bidra med inspiration genom att lyfta upp exempel på hur man kan arbeta med socialt entreprenörskap i skolan och genom att bjuda in sociala entreprenörer som berättar om sina erfarenheter.

Vid onsdagens Lärarbubbel berättade Ragnar Åsbrink från Skolverket om hur han ser på det entreprenöriella lärandet och dess framtid. Han delade även med sig av sin syn på hur det entreprenöriella lärandet kan kopplas till lärande för hållbar utveckling. Dessutom berättade han att det inför nästa läsår återigen kommer att vara möjligt att söka utvecklingsmedel för kompetensutveckling inom entreprenörskap och entreprenöriellt lärande. Läs mer om detta på Skolverkets hemsida. Vill man så kan man även söka utvecklingsmedel för kompetensutveckling inom socialt entreprenörskap. Sista ansökningsdag är 18 maj.

Deltagarna fick under kvällen även lyssna på Birgit Carlsson som arbetar som lärare på Viktor Rydbergs Gymnasium och som även är en del av Unga Sociala Entreprenörers team. Hon berättade om sina erfarenheter kring att arbeta med socialt entreprenörskap i skolan och lyfte upp exempel på elever som på olika sätt har valt att utveckla och involvera sig i entreprenöriella projekt. Mot slutet av kvällen lät hon deltagarna utarbeta egna projektidéer och pitcha dessa inför varandra. Birgits presentation från kvällen hittar ni här.

En reaktion på ”Premiär för Lärarbubbel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s