Socialt entreprenörskap på Vittragymnasiet i Sickla

För tredje året i rad höll Unga Sociala Entreprenörer idag en föreläsning på Vittragymnasiet i Sickla för elever i årskurs 3 på temat socialt entreprenörskap. Skolan, som lägger stort fokus vid påverkan och engagemang, är en skola som vi har samarbetat med sedan vi startade vår verksamhet för drygt två år sedan. Eleverna där har sedan flera år tillbaka, bland annat inom ramen för sina projektarbeten, arbetat med olika typer av sociala entreprenörskapsprojekt.

Några exempel på projekt som eleverna genomförde under förra läsåret är:

  • Stadsplaneringsförslag för Marcusplatsen – En elev tog, med utgångspunkt i Nacka kommuns vision om Marcusplatsens utveckling och kommunens mål för hållbar utveckling, fram ett eget förslag för Marcusplatsens framtid.
  • Jag vet vem jag är – En elev som under gymnasiet genomgått ett könsbyte valde att i sitt projektarbete dokumentera den processen. Han har även skrivit en bok om tiden från barndomen fram till idag.
  • Tjuvjakt på exotiska djur – En elev skrev en uppsats om tjuvjakt på exotiska djur.
  • Poetisk vernissage – En elev arrangerade en poetisk vernissage på folkets hus i Fisksätra. Syftet var dels att väcka intresse för poesi hos unga, dels att visa att man som ung kan göra sin röst hörd genom flera olika medier.

Under det kommande läsåret kommer det bland annat att vara möjligt för ekonomistudenterna i årskurs 3 att driva företag med hållbarhetsinriktning inom ramen för Ung Företagsamhet.

Vi på Unga Sociala Entreprenörer ser fram emot att få fortsätta att följa arbetet på skolan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s