Spännande projekt på Skogshagaskolan under hösten

I förra veckan gick startskottet för ett spännande samarbete mellan Unga Sociala Entreprenörer och Skogshagaskolan i Västervik. Under hösten ska lärarna på skolan stärka sin kompetens inom området entreprenöriellt lärande med ett extra fokus på hur man kan kombinera entreprenöriellt lärande med lärande för en hållbar utveckling. Unga Sociala Entreprenörer kommer att vara med och stötta skolan i den processen.

Som ett första steg anordnades i förra veckan en utbildningsdag för lärarna. Dagen inleddes med en introduktion till vad entreprenöriellt lärande och lärande för en hållbar utveckling innebär och hur man kan arbeta med dessa. Efter lunch fick ett antal lärare vara med i en idéprocess där de fick ta fram egna idéer kring hur de skulle kunna arbeta mer entreprenöriellt. Idéprocessen resulterade i ett tiotal idéer som lärarna nu kommer att vidareutveckla på egen hand.

Den 28 oktober kommer Unga Sociala Entreprenörer att komma tillbaka till skolan för att följa upp arbetet med idéerna och för att stötta lärarna i att komma vidare i processen. Målet är att ett antal konkreta projekt ska genomföras under året och att lärarna även ska utveckla ett entreprenöriellt förhållningssätt till sin undervisning.

Och för er som har svårt att säga entreprenöriellt lärande utan att staka er så genererade utbildningsdagen en lösning även på det problemet. Begreppet går numera under förkortningen EPL.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s