Socialt entreprenörskap med Röda Korsets Ungdomsförbund

Röda Korsets Ungdomsförbund driver just nu projektet Humanitet och Kreativitet i skolan, ett projekt kring socialt entreprenörskap som riktar sig till elever på gymnasiet.

I ett första steg får eleverna möjlighet att under ledning av en representant från Röda Korsets Ungdomsförbund spela ett inspirationsspel som bygger på case om engagemang. Spelet spelas i lag och idén är att under spelets gång gå från research till brainstorming, konceptualisering, planering och kommunikation.

Om eleverna efter spelet vill bygga vidare på och genomföra några av projektidéerna så registrerar de dessa på Röda Korsets skolsajt. De har även möjlighet att under terminen få fortsatt handledning från Röda Korsets Ungdomsförbund och möjlighet att visa sina projekt i samband med gemensamma utställningar. Tanken är att elevernas projekt ska genomföras inom ramen för till exempel Entreprenörskap 100 p eller gymnasiearbetet.

Röda Korsets Ungdomsförbund har inom ramen för projektet även tagit fram ”Handboken för sociala entreprenörer” som är en handbok i att driva projekt.

Mer information om projektet och material finns på Röda Korsets skolsajt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s