Låt dig inspireras av projektet we_change!

I tisdags i förra veckan anordnade projektet we_change tillsammans med Hagainitiativet ett kvällsseminarium på temat ”Våra unga – en kväll för framtiden”. Under kvällen fick vi som deltog lyssna på såväl ungdomar som politiker, forskare och företrädare för näringslivet som delade med sig av sina perspektiv på hållbarhetsfrågan. Vi fick även fundera på vad vi själva kan bidra med i arbetet mot en hållbar framtid.

Seminariet är endast en liten del av projektet we_change, ett projekt som har initierats av Ungdomar AB med målet att inspirera ungdomar till att arbeta för en hållbar framtid.

Projektet består i huvudsak av tre delar:

  • En inspirationsturné
  • En nationell idétävling
  • Ett kunskapslyft för gymnasiet

Inspirationsturnén pågår under 13 dagar i 6 städer med målet att nå 4 500 gymnasieelever och pedagoger. I den nationella idétävlingen har gymnasieelever möjlighet att hjälpa företag och andra organisationer att finna lösningar på verkliga problem. Sveriges gymnasielärare bjuds i samband med turnén även in till att vara med och skapa morgondagens utbildningsmaterial och kunskapslyft för hållbar utveckling.

Unga Sociala Entreprenörer uppmanar alla er som arbetar inom gymnasieskolan att passa på att ta tillvara den här möjligheten! Mer information hittar ni här. Uppdragen i den nationella idétävlingen ligger även ute på Youtube.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s