Inspiration för hållbara entreprenörer

Har du en affärsidé inom arkitektur, design, foto/konst, litteratur, scenkonst, mode, musik, måltid, media, spel, besöksnäring eller upplevelsebaserat lärande? Då har du fram till den 7 april på dig att skicka in ditt bidrag till Brewhouse affärsidétävling My Mission.

Ta chansen att vinna rådgivning med affärsutvecklare, plats i en inkubator eller hjälp med att ta fram en grafisk profil. Alla får skriftlig feedback från juryn. Det vinnande bidraget  utses främst utifrån följande kriterier: nyskapande, potential, realiserbarhet och hållbar. Vidare finns ett antal tävlingskategorier: Bästa affärsidé, Årets nytänk, Årets gröna idé och Årets bubblare.

Det finns fler möjligheter för dig som vill bidra till en bättre värld: Håll utkik efter we_change – en satsning på hållbar utveckling i gymnasieskolan. Ungdomar.se står bakom detta initiativ som snart lanserar en kampanjsida och drar ut på turné för att engagera, hjälpa lärare och hitta inspirerande material. Flera företag och organisationer är med på turnén som startar i Stockholm den 8 april och sedan fortsätter  till Lidköping, Linköping, Gävle, Göteborg och Malmö. Den 8-9 april har du möjlighet att delta på ett kvällsevent i Stockholm.

Söker du inspiration till nya kreativa idéer som kan bidra till en hållbar värld? Ett tips är att  ta del av nomineringarna till världens största designpris 2013 – Index: Design to Improve Life. Utmaningen för alla som skickar in lösningar är att utveckla hållbara lösningar till globala och lokala utmaningar. Ett exempel är ”Vapur’s  Element Anti-Bottle”  – ett alternativ till PET-flaskan. Antalet nomineringar till årets pris var rekordstort, 1 022 stycken. Vinnaren utses  i juni 2013. Vilken är din favorit?

thumb_read_20120911103512

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s