EY Entrepreneur Of The Year

Igår gick finalen av EY Entrepreneur Of The Year av stapeln i samband med en galamiddag i Blå hallen i Stockholms stadshus. Unga Sociala Entreprenörer var tillsammans med drygt 800 andra personer på plats för att följa finalen. Vi passade även på att samla på oss en hel del inspiration inför ett spännande 2014.

Under kvällen delades fyra priser ut: Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott, Bästa internationella tillväxt och Entrepreneur Of The Year.

Årets kvinnliga stjärnskott tilldelades Barbara Bergström från Internationella Engelska Skolan i Sverige AB (IES) medan  Årets manliga stjärnskott gick till Johan Hedberg från CLX Networks. Priset Bästa internationella tillväxt delades ut av SEB och gick till Anders Ström som är grundare av Unibet plc.

Den stora höjdpunkten under kvällen var dock då Prins Daniel delade ut priset till vinnaren av kategorin Entrepreneur Of The Year. Priset gick till Erik Arpi från Aktiebolaget Pictura som erbjuder hälsnings- och säsongskort till hela världen. Företaget är det dominerande kortförlaget i Skandinavien. Eftersom Entrepreneur Of The Year är en världsomspännande tävling kommer Erik Arpi att representera Sverige vid världsfinalen i Monte Carlo senare i vår.

Tidigare under dagen igår hölls även ett seminarium där bland annat förutsättningarna för entreprenörskap i Sverige diskuterades. I samband med dessa diskussioner lyftes skolans roll fram. Bland annat betonades vikten av att barn och ungdomar får möjlighet att träna på att vara entreprenöriella i skolan och att kompetenser som behövs för att bli en framgångsrik entreprenör värderas på ett annat sätt än vad de gör i dagens skolsystem. Dessa tankar stämmer väl överens med de mål som är kopplade till det entreprenöriella lärandet. De grundläggande förutsättningarna för en förändring finns med andra ord men vi på Unga Sociala Entreprenörer tror att det kommer att krävas ett långsiktigt arbete för att föra in dessa tankar i den dagliga undervisningen. Det är också först då som vi kommer att se en verklig förändring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s