Sommar och tid för reflektion och kreativitet

I juni för två år sedan, på båtens fördäck, föddes idén om Unga Sociala Entreprenörer. Sommarlovet hade precis börjat, alla prov och uppsatser var rättade och äntligen fanns plats för nya och fria tankar. Jag testade idén på familjen och fick grönt ljus. Den var värd att bygga vidare på och det var en härlig känsla att känna sig entreprenöriell. 

Denna erfarenhet har fått mig att ännu bättre förstå att vår kreativa förmåga behöver uppmuntras och ges plats. Zenita skriver på Gestalhusets blogg att hon möter många människor som upplever att deras kreativitet begränsas på arbetsplatsen, samtidigt som motivationen minskar. Jag tror att många elever upplever samma sak; inte i förskolan och i lägre åldrar, men någonstans på vägen…

Zenita menar att kreativa ledare skapar kreativa miljöer. Varför inte använda sommaren till att bli mer kreativ? Varför inte in bejaka varandras kreativitet och se den som en god kraft? I en uppmuntrande miljö vågar de flesta vara mer spontana och kreativa. Du kan bidra till en tillåtande kultur. På vägen – låt dig inspireras av denna lilla film!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s