Inspireras av innovationer – skapa egna innovationer

Inspireras av innovationer - skapa egna innovationer

Vi har besökt Tekniska museet i Stockholm i veckan och röstat på vilka av 100 viktiga innovationer som hamnar som tio-i-topp. Allt från avloppsystem till vindkraft presenteras på ett spännande sätt och vi kan konstatera att allt i princip är en innovation.

Utställningen, som kommer att pågå i minst tre år, är den största satsning som Tekniska museet har gjort. För skolklasser och andra besökare som själva vill vara innovativa, finns en innovationsverkstad med möjlighet att skapa egna lösningar på problem. ”Vi vill locka fram elevernas inneboende nyfikenhet och uppmuntra till egen kreativitet, problemlösning och intresse för entreprenörskap”, skriver Tekniska museet på sin hemsida.

Samtidigt uppmärksammar Lärarförbundet innovativa lärare som systematiskt utvecklar undervisningsmetoder för att främja barns och ungdomars lärande. Sista ansökningsdag för att vinna ett stipendium är den 31 januari 2013.

2 reaktioner på ”Inspireras av innovationer – skapa egna innovationer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s